top of page

Mijn verhaal

Mijn naam is Kim, 32 jaar en ik woon samen met mijn vriend in Den bosch. Samen hebben we 3 poesjes en een kater. Een van mijn poezen, Luna mag eenmaal per 1,5 jaar een nestje. Sinds 28-06-2017 mogen we onze kleine cattery officieel bij de naam 'One Love' noemen. 

Onze kittens worden met veel liefde groot gebracht. De kittens worden uiteraard gesocialiseerd, ontwormd, ontvlooit, tweemaal ingeënt, krijgen een chip, paspoort, stamboom en een mooi kittenpakket mee naar hun nieuwe gouden mandje.

We werken met een koopovereenkomst zodat wij zeker weten dat onze kittens goed terecht komen. Hier staat ook de garantie in beschreven en de onderling gemaakte afspraken.

We vinden het belangrijk dat het tussen het kitten en zijn/haar nieuwe baasje klikt. Daarom verwachten we dat je eerst een paar keer op kittenbezoek komt, voor er een keuze gemaakt word.

Ook brengen we onze kittens graag zelf naar de nieuwe eigenaar, zodat we (geruststellend) zien waar ze terecht komen.

Hiernaast zal ik uitgebreid vertellen over hoe het allemaal is begonnen.

Schatje

&

Chicky

 In 2009 haalde ik mijn eerste eigen katje op. Het was een Main coon kater genaamd Schatje. Een ontzettend lief beest. Mijn droom was om ooit een nestje te nemen, maar toendertijd had ik me nog niet goed ingelezen wat het inhield een dekkater in huis te houden. Dit ging dus niet.Na een jaar besloot ik een maatje voor hem bij te halen. Dit was mijn heilige birmaan poes Chicky. Chicky was een lieve poes, maar veel op de achtergrond. Toendertijd dacht ik dat ze dat bedoelde met het karakter van het ras. In 2013 werd Schatje heel erg ziek en heb ik hem in een week tijd met pijn in mjin hart ineens in moeten laten slapen. Hij had een erfelijke ziekte. Chicky bleef dus alleen achter. Ineens werd Chicky heel aanhankelijk, aanwezig en een ontzettende knuffelkont. Blijkbaar was Schatje altijd zo dominant geweest. Ook nu pas liet Chicky zich horen als ze krols werd (en hoe!).

Nog steeds was mijn droom een keer een nestje te mogen meemaken. En dus mocht Chicky de nodige testen ondergaan. Chicky is zelfs naar de dekkater geweest, maar helaas lukte het niet. Uiteindelijk heb ik besloten mijn droom in de ijskast te zetten en heb Chicky laten 'helpen'. Na een half jaar wilde ik toch weer een maatje bij halen voor Chicky. Dit werd onze bengaal Tico. In eerste instantie ging ik naar het nestje kijken met het idee dat het allemaal poesjes waren, maar het bleken allemaal katertjes te zijn. Toch was ik verkocht en nam hem in huis. Chicky en Tico zijn wel maatjes, maar soms word Chicky ook gek van hem omdat hij zoveel energie kwijt moet. Maar gelukkig is Chicky haar ontzettende knuffelgedrag gebleven.

In 2014 begon ik toch weer na te denken over een nestje. Ik begon me nogmaals verder in te lezen.Voorheen riep ik altijd dat ik met een Main coon een nestje wilde. Maar toch ben ik voor de heilige birmaan gegaan. Kwa karakter komen ze veel overeen. Ik vind alleen dat de Heilige birmaan een zachtere en makkelijkere vacht heeft en die blauwe ogen daar verdwaal je in. Toen kwam in 2015 Luna bij ons wonen. Een super lieve jongedame. Het liefst volgt ze je de hele dag. Sinds Luna er is heeft Chicky veel meer rust. Luna speelt namelijk ook graag op zijn tijd met onze Tico.  Luna is nergens bang voor. Als Tico Chicky lastig valt, springt ze er gerust tussen. Luna is ook een enorme verteller. Ik heb dus een hele gezellige beestenboel thuis. Onder het kopje 'Luna' zal ik verder over haar vertellen.

Tico

Chicky #blueeyes #birman #heiligebirmaan
Tico #bengal #bengaal #greeneyes #catter
Tico #bengal #bengaal #sleepingbeauty #s
#bengaal #bengal #beauty #cat
Tico #bengal #bengal #funnycat #cat

l

u

n

a

Luna #birman #heiligebirmaan #cattery #o
Slaap lekker 😻 #cattery #onelove #birma
Over 2 weken gaan we ons meisje weer bez
De nieuwe werpkist 😊#cattery #onelove #

Kaylie

Na een jaar dat we Luna er bij hadden, begonnen de kriebels weer om nog een lieverd er bij te nemen. We zijn inmiddels ook verhuisd en hebben het huis mede uitgezocht op de ruimte voor de katten.

Na lang denken, overwegen en vooral zoeken, zijn we uitgekomen op een prachtig kitten in Groningen.

De testen (bloedgroepbepaling etc) waren erg spannend omdat we eindelijk een kitten vonden waar we verliefd op werden.

Ze is een prachtige lilac point poes genaamd Kaylie. Inmiddels heeft ze alle testen goed doorstaan en gaan we haar al over een week ophalen.

Ik ben heel benieuwd hoe ze klikt met onze andere huisgenootjes.

Kaylie 😻 #birman #heiligebirmaan #catte

2019

Kaylie woont al weer een half jaar bij ons. Wat is ze een heerlijke knuffelkont. Het liefst loopt ze de hele dag achter je aan. Of beter gezegd; tussen je benen door. Ze kan knorren als de beste en kan heerlijk kletsen, vooral als je haar net wakker maakt.

Het klikt ook goed met onze andere katten. Ze speelt graag met ze maar vermaakt zichzelf ook prima. Zo is ze ook dol op ons loopwiel, ze rent hier soms echt onwijs hard in. Maar als ik (net als nu) tegen haar praat, komt ze snel een knuffel halen. Ze is echt een lieverd!

Een van de redenen dat we Kaylie uit het nestje kozen, was omdat ze het stevigst gebouwd was. Je wil natuurlijk een stevige poes als ze in de toekomst kittens mag. Dat is 1 ding wat zeker is gelukt. Kaylie is nu namelijk 8,5 maand en weegt maar liefst 4 kilo! Voor een birmanen poes is dit veel. Onze 2 andere poezen wegen 3 kilo.

Kaylie is inmiddels geslaagd voor haar gezondheidstesten (HCM / PKD / Fiv / Felv). Over een klein maandje mag ze naar een vriendje, het blijft nog even een verrassing wie die knapperd gaat zijn ;)

Kaylie 💖 #cattery #onelove #birman #hei
Luna en Kaylie 💖 #cattery #onelove #bir
Kaylie 😻 #cattery #onelove #birman #hei
M'n billen omhoog, dan past het 🤣 Ik be
Prinsesje Kaylie 😍 #cattery #onelove #b
Kaylie mocht gisteren voor het eerst naa
bottom of page